середа, 09 липня 2008 12:06

В Україні легалізують проституцію?

В Україні легалізують проституцію?

Голова Міністерства охорони здоров"я Василь Князевич заявив, що хоча Європа високо оцінила зусилля України по боротьбі з СНІДом, проблем у нас хоч відбавляй. Тільки офіційно в країні налічується 122 тисячі ВІЛ-інфікованих, а експерти запевняють - близько півмільйона.

"Я сам боюся остаточної цифри, але краще знати її і намагатися вплинути на ситуацію, ніж ілюзорно доводити, ніби у нас проблеми немає", - підкреслив міністр.

У пошуку істини Мінохоронздоров"я покладає особливі надії на добру волю громадян, інформаційну роботу і мережу кабінетів довіри, а також - на обстеження специфічних контингентів, в першу чергу ув"язнених, наркоманів і представників секс-індустрії.

Відповідаючи на запитання журналіста, яким же чином медики збираються обстежувати повій, якщо точно невідомо, скільки людей задіяно в цій сфері, Князевич відповів: "Міліція все знає". А потім несподівано зізнався, що він виступає за легалізацію найдавнішої професії.

"Від того, що ми не визнаємо наявність проблеми (існування проституції), нічого не міняється, - розговорився Василь Князевич. - Тут мене хвилює тільки контроль з боку медицини і зниження темпів розповсюдження венеричних хвороб і ВІЛ. Як на мене, я б узаконив цю сферу. Дівчата і жінки тоді отримають фізичний і правовий захист, а також адекватну меддопомогу".

"Я якось висловлював крамольну думку про легалізацію проституції, коли на початку 1990-х у нас в області гинули жінки через насильство. На мене тоді всі напали: мовляв, як ти можеш таке говорити і тому подібне. Поки діятимемо через неурядові громадські організації. Почнемо просити їх шукати діалогу з жінками легкої поведінки", - додав він.

А чи слід розглядати сказане міністром тільки як особисту думку або наша країна й справді вирішила зробити ще один крок до Європи, тепер уже через легалізацію проституції - покаже час.

Зазначимо, що минулого року про пропозицію легалізувати проституцію вже заявляв Віталій Кличко. У своїй промові, яка стосувалася обговорення організації ЄВРО-2012 в Україні і Польщі, Кличко заявив, що, можливо, потрібно буде вдатися до нетрадиційних заходів.

Як такі міри Кличко назвав легалізацію проституції, а також заборону на розпивання спиртних напоїв на вулиці, щоб не шокувати європейців, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «В Україні легалізують проституцію?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути