понеділок, 20 жовтня 2008 11:05

В Україні дешевшають автомобілі

Помітне охолодження автомобільних ринків вже півроку фіксується по всьому світу. Рекордний обвал продажів машин спостерігається в США. Стагнація автопрома переслідує і Європу. Різке зниження зростання об"ємів продажів також спостерігається в Росії і Україні, ринки яких ще недавно визнавалися одними з найдинамічніших в світі.

Вітчизняні автомобільні дилери буквально налякані тим, що їхні продажі, які декілька років підряд збільшувалися чи не в півтора рази на рік, тепер можуть почати знижуватися. У таких умовах продавці машин шукають способи привернути покупця. Вони знижують ціни, влаштовують всілякі акції і розпродажі. Причому перегляд цінової політики відбувається глобальним чином і стосується більшості представлених на українському авторинку марок.

Так, офіційний ділер автомобілів Porsche "Порше Центр Київ" оголосив нові спеціальні ціни на весь модельний ряд. Знижка складає близько 9%, що на перший погляд здається цифрою невеликою. Але якщо поглянути на вартість автомобілів Porsche, яка доходить до 100 тисяч євро, то такий дисконт вельми істотний. Отже, відтепер найдоступніший позашляховик Cayenne з V-образним 6-циліндровим мотором тепер коштує близько 59 тисяч євро, раніше його ціна починалася з відмітки 64,8 тисяч. А стрімкий Boxer S нині можна купити за 74,9 тисяч євро замість 82,3 тисяч.

Автоцентр "Вінер Автомотив" запропонував своїм клієнтам нові ціни на фешенебельні машини марки Jaguar. Так, седан JaguarX-typeLuxury з двигуном об"ємом 2099 кубічних сантиметрів, автоматичною коробкою передач і шкіряним салоном втратив більше 13% своєї вартості і тепер пропонується за 35,5 тисяч євро. Представницький JaguarXJ4:2l Sovereign в даний момент оцінюється в 108,8 тисяч євро, раніше його ціна була майже на 14 тисяч вище.

Сезон знижок не обійшов і автомобілі марки Volvo, ціна деяких моделей якої стала менша на 16%. Наприклад, бензиновий позашляховик VolvoXc90 з 3,2-літровим мотором і адаптивною 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач, що коштував 63,4 тисяч євро, зараз продається майже на 10 тисяч дешевше, повідомляє Дело.

Зараз ви читаєте новину «В Україні дешевшають автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути