четвер, 01 грудня 2022 14:50

В Україну несеться потужний антициклон: прогноз на завтра

В Україну несеться потужний антициклон: прогноз на завтра
У Києві 2 грудня опадів не очікується, але на дорогах буде ожеледиця. Фото: pixabay.com

2 грудня потужний антициклон визначатиме суху погоду в усій Україні. Лише на Одещині, на півдні Криму та у Вінницькій області пройдуть або мокрий сніг, або дощ.

Фаза опадів залежатиме від того, куди "гойднуться" стовпчики термометрів, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. У п'ятницю буде помірно холодно.

"Прийшов грудень і в багатьох областях України засяяло морозне сонечко. Найближчої ночі температура повітря становитиме -1...6 градусів, у північній частині України подекуди -5...9 градусів. Закривайте щоки й підборіддя від рвучкого східного вітру, очікуються пориви до 6-10 метрів за секунду. Компроміси із голими щиколотками, голою шиєю та коротенькими курточками вже варто завершувати в бік визначальних довших та товстіших пуховиків, шапок, термокальсон та рукавичок", – зазначила вона.

Завтра вдень передбачається від -2°С до +2°С, а на крайньому півдні буде +2...7°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжня зима: показали неймовірне фото засніжених Карпат

Сильний вітер вже кілька днів втримується у східних областях та на південному сході України. Завтра там прогнозують штормові пориви до 15-20 м/с.

У Києві 2 грудня опадів не очікується, на дорогах буде ожеледиця, адже підмерзло вже непогано. Найближчої ночі у Києві буде -5...7°С, а завтра вдень у межах 0...-2°С.

Погода в Україні на різдвяно-новорічні свята буде такою ж, як і торік – без великих морозів, малосніжна, здебільшого тепла, з дощами, повідомив народний синоптик Станіслав Щедрін. Загалом цьогорічна зима не повинна бути занадто холодною. Сильних морозів не буде, як минулої та позаминулої зими, сказав він.

Зараз ви читаєте новину «В Україну несеться потужний антициклон: прогноз на завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути