пʼятниця, 09 квітня 2010 15:23

В Україні стартує сьомий фестиваль "Французька весна"

В Україні стартує сьомий фестиваль "Французька весна"

В Україні стартує сьомий щорічний культурний фестиваль "Французька весна".

Протягом квітня на Київ, Одесу, Львів, Донецьк, Харків і Дніпропетровськ чекають новинки французького кіно і вечори французької музики, свою майстерність продемонструють студії сучасних танців і циркової трупи.

У столиці фестиваль відкриється 9 квітня вуличною виставою "Площа ангелів" у виконанні циркових студій Марселя. Дійство почнеться о 20:30 на Софійській площі. Також очікується, що у цей вечір жителям столиці представлять оновлений символ міста, який колись прикрашав шпиль Софії Київської, скульптуру архистратига Михайла.

Згідно з легендою, три крилаті фігури архістратига Михайла тримають небо і благодать над Києвом. Дві з них встановлені на майдані Незалежності і на Михайлівському соборі. Третя фігура заступника міста, яка з XVIII століття вінчала шпиль Софії Київської, була втрачена у 1930 році. Тепер святиня відтворена за малюнками, що збереглися в оригінальному розмірі - 2,8 метра. Після презентації флюгер у вигляді позолоченої крилатої фігури буде на території Софії Київської, а у вересні - встановлений на Південній вежі собору.

Центральним місцем проведення фестивалю стануть кінотеатри. Зокрема тут буде представлено проект "Французьке кіно сьогодні" - десять фільмів французького виробництва, що презентують повну картину кінематографа країни, "Фестиваль допрем"єрних показів", спеціальним гостем якого стане легендарна французька актриса Міу-Міу, а також ретроспектива фільмів за участю Жюльєт Бінош і добірка короткометражних фільмів "Довга ніч короткого метра".

Крім того, шанувальники французької літератури у рамках фестивалю зможуть зустрітися з письменниками Жаном Теле і Марюелем Барбері, а поціновувачі мистецтва фотографії побачать роботи Тьєррі Ле Гуса у проекті "Амазонки", створеному в співпраці з дизайнером Пако Рабаном, і роботи француженки Елізи Буларан у рамках художньої ініціативи про жінок світу "Жінки".

Сучасні стилі театрального і циркового мистецтва продемонструють виступ сучасного цирку "Сп"янілий від рівноваги" Паскаля Руссо і сучасний танець "Наші золоті мережі" компанії Сара Дюка. Музичну частину фестивалю представить французько-український концерт хорів "На 4 вітрах" і "Золоті ворота", а також концерт музики барокко.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «В Україні стартує сьомий фестиваль "Французька весна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути