понеділок, 31 березня 2008 20:00

Небо над Києвом заполонили дивні створіння (ФОТО)
7

П"ята "Французька весна в Україні" відкрилася у Києві ввечері 29 березня, вуличним дійством "Ловець місяця" від французької компанії "Літаючі акробати".

З приходом ночі, дивні створіння заволоділи небом над одним з найгарніших парків Києва, в якому височить Арка Дружби народів. Величезна змія, незвичайні риби та інші фантастичні істоти супроводжуватимуть нашого Героя та його човен у пошуках Місячної красуні, яка заволоділа серцем цього "Ловця місяця".

Комахоподібні чудовиська, гігантські дракони і риби, дівчина на кулі, кораблі, що літають, на годину занурили киян в атмосферу таємничої казки.

"Літаючі акробати" вже понад тридцять років мандрують по всіх континентах та пропонують незабутні видовища з нагоди найрізноманітніших заходів, наприклад, закриття Олімпійських Ігор у Барселоні, урочисте відкриття та закриття Параолімпійських Ігор в Сіднеї, презентація міста Тулузи як кандидата на Європейську культурну столицю 2013…

Справжні чарівники, вони примушують літати над нашими головами гігантські фігури, які по волі вітру кружляють у магічному повітряному танці.

Як зазначають організатори фестивалю, цього року підготовлена насичена програма, що представляє різноманітність сучасної французької культури й відображає тенденції французького мистецтва.

Для киян працюватиме виставка живопису Івона Таяндьє в Національному художньому музеї (з 4 до 18 квітня), фестиваль допрем`єрних кінопоказів (9–12 квітня, кінотеатр "Україна") й "Довгі ночі короткого метра" (18 і 19 квітня, там же), шоу афро-креольського танцю з елементами хіп-хопу (10 квітня, 19.00, Театр оперети). Також у столиці покажуть виставу "Vesna", присвячену Чорнобилю (18 квітня, 19.00, Молодий театр); пройде концерт класичної музики (23 квітня, 19.00, Національна філармонія) і презентація книги філософа Венсана Декомба (25 квітня, 18.00, Французький культурний центр).

Фестиваль цього року охопить десять міст України. Програми в усіх інших містах – Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Луганську, Рівному, Запоріжжі, Сімферополі й Севастополі – складені, як зазначають організатори, з урахуванням "індивідуальних особливостей", повідомляє УНІАН.

Фото ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Небо над Києвом заполонили дивні створіння (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути