Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2008 12:29

В Україні знижується дитяча злочинність

Міністерство внутрішніх справ України відзначає зниження злочинності серед неповнолітніх впродовж 9 місяців цього року.

Про це на прес-конференції в Києві повідомив заступник начальника департаменту кримінальної міліції у справах неповнолітніх Олексій Лазаренко.

За його словами, впродовж вказаного строку рівень дитячої злочинності знизився майже на 14% (з 14035 злочинів за аналогічний період минулого року до 12099).

Крім того, майже на 18% зменшилась кількість тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних неповнолітніми. Зокрема, зафіксовано менше на 2,7% кількість вчинених підлітками умисних вбивств, на 14,6% - нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, на 43% менше зафіксовано вчинених дітьми зґвалтувань, грабежів – на 16% менше, також на 21% зменшилась кількість розбоїв скоєних неповнолітніми.

Водночас, до адміністративної відповідальності за невиконання обов"язків щодо виховання своїх дітей притягнуто 1412 дорослих та винесено 854 офіційних застережень про недопущення насильства в сім"ї.

Як зазначив О.Лазаренко, "керівництво департаменту приділяє значну увагу в питанні протидії та попередженню дитячої злочинності, вивченню позитивного досвіду іноземних колег".

Зокрема, департаментом кримінальної міліції у справах неповнолітніх впроваджується ряд проектів, які передбачають роботу з дітьми, які ще не скоїли правопорушення, але відрізняються своєю поведінкою до їх скоєння; передбачає роботу з дітьми, які порушують загально визнані норми поведінки, за що передбачена адміністративна відповідальність. Також ці проекти стосуються роботи з підлітками, які вже скоїли злочин з метою допомогти усунути причини неадекватної та небезпечної для суспільства їхньої поведінки, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «В Україні знижується дитяча злочинність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути