середа, 28 березня 2018 10:13

У торгових центрах відсутні надійні аварійні виходи

В Україні не надають значення надійності аварійних виходів у місцях великого скупчення людей. Це стосується навчальних закладів, закладів громадського харчування, багатоповерхівок, а також великих торговельних центрів.

Автор: Денис Казанський
  Система "Антипаніка" або Panic exit bar
Система "Антипаніка" або Panic exit bar

Трагедія у російському Кемерово стривожила жителів України. Через несправність аварійних виходів така катастрофа із величезною кількістю жертв може трапитися і в Україні, пише Rbc.ua

Відомий український блогер Денис Казанський на сторінці у ФБ прокоментував причини пожежі в російському Кемерово. Також блогер спрогнозував можливі наслідки такої недбалості для українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні перевірять десятки тисяч підприємств на пожежну безпеку

"Всі розуміють, що у нас приблизно так само будують торгові центри. Так само люблять замикати аварійні виходи. Так само можуть за хабар закрити очі на будь-які порушення. Чиновники вже анонсували грізні перевірки, але довіри до такхм перевірок немає", - пише Казанський у соцмережі.

Блогер зазначив, що відсутність нормальних аварійних виходів - це проблема всього пострадянського простору.

Автор: Денис Казанський
  Система "Антипаніка" або Panic exit bar
Система "Антипаніка" або Panic exit bar

"У нас більшість людей не знає про таку річ, як система "Антипаніка" або Panic exit bar. Це спеціальний вид дверного замка, який розроблений для аварійних виходів. У цивілізованих країнах такі двері встановлюють всюди, де це необхідно", - розповів Казанський.

Система "Антипаніка" дозволяє відкривати двері зсередини простим натисканням на ручку. В той же час ззовні двері не відкрити.

"Якщо б у кемеровському кінотеатрі були встановлені такі двері, більшість людей врятувалися б. Власник вирішив заощадити, тому люди опинилися в пастці. 64 людини задихнулися і згоріли", - написав блогер.

У Кемеровому в середу, 28 березня, почнуться прощання із загиблими під час пожежі в торговому центрі "Зимова вишня". Люди не змогли вибратися з 4-го поверху торгового центру.

Зараз ви читаєте новину «У торгових центрах відсутні надійні аварійні виходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути