середа, 29 серпня 2012 07:55

У Тернополі показали 200 сортів фіалок
5

Фото: Фото: Gazeta.ua

Виставку фіалок, приурочену до дня Тернополя, організували у приміщенні тернопільського обласного краєзнавчого музею. Четверо квітникарок із міського клубу "Сенполія-Захід" представили 200 сортів цих квітів із власних колекцій.

Як розповіла Gazeta.ua голова цього клубу Наталія Ткач, таку виставку організували уперше.

"Ми не комерційна організація. Зібралися разом тільки в березні цього року. Зговорилися, що у квартирі цих квітів ніхто, крім нас, не бачить. А на виставці  багато людей можуть помилуватися фіалками. Вживу це зовсім не те, що на фотографії. І не помилилися: до нас підходили сотні тернополян. Як ті, хто вирощує вдома ці квіти, так і ті, кого раніше ці вазони не цікавили. Ми розказували, як правильно вирощувати фіалки. Бо ж просто втикнути їх у землю і надіятися, що виросте – замало", - сказала Наталія Василівна.

За її словами, правильна назва цієї квітки – сенполія. По-іншому її ще називають африканською або ж узамбарською фіалкою. Звідси і назва тернопільського клубу.

На виставці зібрали квіти американської, англійської, російської, української і навіть рідкісної у нас австралійської селекцій.

"Ви подивіться, на фіалках є і крапочки, і рисочки, і рюшечки.  Кожна квітка по-своєму гарна і особлива, - зазначила найстарша учасниця виставки, краєзнавець 67-річна Любомира Бойцун. Саме вона є власницею "австралійських" фіалок. – Я уже понад 25 років вирощую фіалки. Ще як перші селекціонери в СРСР з'явилися, захопилася цими квітами. Так що я дуже старий любитель сенполій. Сюди принесла 15 екземплярів, а вдома маю ще понад дві сотні видів. Одне можу сказати: фіалки не люблять прямих сонячних променів. А щодо підливу, то це дуже індивідуально Одні мало вологи потребують. А є такі, які дуже багато води випивають -- я їх лагідно називаю "пияками".

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі показали 200 сортів фіалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути