неділя, 06 березня 2022 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

На Сумщині ворог створив "живий щит" із мешканців окупованого села

На Сумщині ворог створив "живий щит" із мешканців окупованого села
Ворожа артилерія обстрілювала весь день мирне селище Велика Писарівка. Фото: facebook.com/sumska.oda/

На Сумщині російська армія створила "живий щит" із місцевих жителів села Тростянецької громади Охтирського району.

По центральній вулиці та у прилеглих, майже біля кожного двору населенного пункту стоїть російський танк, повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

"Для охорони розгорнутої зенітно-ракетної системи С-300 в одному із сіл, яке 5 березня зайняли російські окупанти, ворог створив "живий щит" із мирних жителів", - зазначив він.

Зенітно-ракетна система С-300 середнього радіуса дії призначена для безпосереднього прикриття військ, що перебувають поблизу від супротивника. У першу чергу від балістичних ракет і літаків. В залежності від конкретного типу установки і ракет-перехоплювачів, максимальна дальність може сягати 150-300 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія кидає на Чернігів некеровані бомби - Чаус

"Тростянець - єдине місто Сумщини, яке окупували ворожі російські війська. Їжу в магазинах вигребли російські окупанти. Деяких ліків в аптеках теж немає. Хліб в Тростянці випікає фермер, його безкоштовно розвозять по будинках. Ми постійно працюємо над організацією "зелених коридорів" для евакуації мирного населення з усього району! З усіх небезпечних місць Сумщини", - додав Живицький.

Кількість ворожої техніки, що йде через Тростянець, значно зменшується. Місто намагаються повернути до життя. Потроху працюють комунальники та енергетики, які відновлюють електромережі, газопроводи, водопостачання. Водночас у частині громади пошкоджені високовольтні лінії, російськими танками збиті опори на мережі. У приватних будинках немає тепла, оскільки все на насосах, а насоси від електрики.

5 березня російські окупанти втратили велику кількість авіаційної техніки. Три вертольоти самотужки збив морський піхотинець ВМС ЗСУ. Один штурмовик Су-25 та вертоліт ліквідували військовослужбовці оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ. Два винищувачі-бомбардувальники Су-34 збили військовослужбовці оперативного командування "Північ". Два літаки Су-30 СМ збили військовослужбовці повітряного командування "Південь".

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині ворог створив "живий щит" із мешканців окупованого села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути