вівторок, 15 вересня 2009 13:43

В столиці Абхазії буде російська військова база

В столиці Абхазії буде російська військова база

У вівторок, 15 вересня, в Москві було підписано угоду про військову співпрацю Росії з Південною Осетією та Абхазією, повідомляє "Інтерфакс". З російського боку документи підписав голова Міноборони Анатолій Сердюков, з абхазької - керівник військового відомства республіки Мераб Кішмарія, з осетинської - міністр оборони Юрій Танаєв.

Згідно з досягнутими домовленостями, штаби російських військових баз дислокуватимуться в абхазькій Гудауті та столиці Південної Осетії Цхінвалі. На базах в кожній з республік перебуватимуть 1,7 тисяч військовослужбовців з Росії.

Спочатку Генштаб ВС РФ планував довести чисельність російських військовослужбовців в Абхазії і Осетії до 4800-5000 чоловік. Проте в кінці серпня 2009 року голова Генштабу Микола Макаров заявив, що "з сучасним озброєнням достатньо 1700 осіб в кожній з республік".

У березні стало відомо, що Абхазія підписала з Росією угоду, по якій російські військові бази знаходитимуться на території республіки протягом 49 років. Південна Осетія виділила земельні ділянки для російських військових строком на 99 років. У травні повідомлялося, що російські військові бази в Південній Осетії і Абхазії отримають в своє розпорядження танки Т-90.

У серпні прем"єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що в 2010 році країна витратить на облаштування військової бази в Абхазії і держкордону республіки близько 15 мільярдів рублів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В столиці Абхазії буде російська військова база». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути