понеділок, 11 жовтня 2010 11:52

В США жінка народила 20-річне немовля

В США жінка народила 20-річне немовля

У травні 2010 року в одній з американських клінік у 42-річної жінки з'явився на світ абсолютно здоровий хлопчик. Дитина при народженні важила 3 кг 150 гр. Підвищена увага до новонародженого пояснювалася тим, що зачатий він був у 1990 році.

Цей унікальний випадок описується в останньому номері журналу Fertility and Sterility. Дослідники зазначають, що в 1990 році до лікарів за допомогою звернулася безплідна пара. У рамках процедури ЕКО були отримані п'ять ембріонів. Один - був використаний біологічними батьками, а решта - заморожені. Коли через двадцять років стало зрозуміло, що біологічні батьки не мають наміру скористатися своїм генетичним матеріалом, він був використаний для впровадження в матку жінки, яка протягом 10 років проходила лікування від безпліддя.

Два з чотирьох ембріонів загинули ще в процесі "розморожування". Два ембріона були пересаджені в матку майбутньої матері. З двох ембріонів прижився один. Малюк з'явився на світ у травні цього року, і був визнаний  "найстарішим" немовлям в історії ЕКЗ. Його рідній сестрі сьогодні 20 років.

До цього "найстарішої" новонародженою вважалася дівчинка, що з'явилася на світ у 2005 році у 45-річної Деббі Біслі з Сан-Франциско. Дівчинка була зачата в "пробірці" в 1992 році.

Нагадаємо, нещодавно працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю Головного управління МВС у Дніпропетровській області затримали непрацюючу 37-річну мешканку міста Нікополя, яка з 1994 по 2010 роки скоїла вбивство чотирьох своїх новонароджених дітей.

Newsru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В США жінка народила 20-річне немовля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути