четвер, 27 грудня 2007 08:47

У Росії теж вибрали "людину року"

Фонд "Громадська думка" опитав тисячі росіян, попросивши назвати персону року і основні події в житті країни.

Фонд "Громадська думка" (ФГД) представив підсумкове опитування громадської думки, в якій відображені основні, на думку росіян, події року, що минає, а також названі персони, що внесли найцінніший внесок у життя країни за минулі 12 місяців.

На питання соціологів, кого б респонденти назвали "людиною року" серед російських політиків і громадських діячів, більшість (52%) назвали президента Володимира Путіна. Більш того, 67% росіян оцінили "на відмінно" діяльність президента, і лише 3% незадоволені його роботою, повідомляє РБК.

Друге місце у цьому списку (4%) зайняв перший віце-прем"єр уряду РФ Дмитро Медведєв, який розділив "срібло" з лідером ЛДПР Володимиром Жириновським. Третьою по значущості персоною визнали ще одного першого віце-прем"єра Сергія Іванова.

Що ж до діячів науки і мистецтва, то, на думку жителів РФ, "людьми року" в цій сфері можуть бути названі: кінорежисер, голова Союзу кінематографістів Росії Микита Михалков (3%), президент Академії кінематографічних мистецтв, режисер Ельдар Рязанов (2%) і учений, Нобелівський лауреат Жорес Алфьоров.

Серед спортсменів: Євгеній Плющенко (3%), Ірина Слутська (2%), Микола Валуєв (2%).

Щодо прийдешніх виборів президента РФ, ту більшість респондентів (46%) вирішили, що голосуватимуть за Д.Медведєва, 7% - за Геннадія Зюганова, а 6% - за Володимира Жириновського.

Додамо, що в опитуванні брали участь 3000 респондентів (200 населених пунктів, 63 суб"єкти РФ). Статистична погрішність не перевищує 2,5%, повідомляє ТОPNEWS.

Зараз ви читаєте новину «У Росії теж вибрали "людину року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути