Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2012 12:30

В Росії заборонили інтернет-енциклопедію "Луркоморье"

В Росії заборонили інтернет-енциклопедію "Луркоморье"
Фото: charter97.org

Російськомовну інтернет-енциклопедію "Луркоморье" внесли до реєстру сайтів, що містять заборонену в Росії інформацію. Як говориться на сторінці реєстру, IP-адресу "Луркоморье" (85.17.124.180) додали в "чорний список" 11 листопада за рішенням ФСКН.

Прес-секретар інтернет-енциклопедії Дмитро Хомак повідомив Ленте.ру, що адміністрація "Луркоморье" не знає причин блокування ресурсу і готує запит для їх з'ясування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія дуже добре працює в ідеологічному плані через російське кіно – медіафахівець

Увечері 11 листопада частина користувачів стала повідомляти про недоступність ресурсу, тоді як у абонентів деяких російських провайдерів сайт усе ще працював. Після цього адміністрація "Луркоморье" перенесла ресурс на іншу IP-адресу.

"Луркоморье" називає себе енциклопедією сучасної культури, фольклору і субкультур. Статті ресурсу формуються користувачами і являють собою опис популярних в інтернеті термінів і персонажів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє з п'яти радянських шпигунів втекли до СРСР з Британії

Реєстр заборонених сайтів почав роботу першого листопада. В результаті експертизи, без судового рішення, в список можуть включатися сторінки, що містять дитячу порнографію, пропаганду вживання наркотиків і здійснення суїцидів. Якщо хостинг-провайдер або власник сайту не видалить протягом трьох діб заборонену інформацію, до реєстру включається вже весь ресурс цілком. На опротестування рішення в суді дається три місяці.

Зараз ви читаєте новину «В Росії заборонили інтернет-енциклопедію "Луркоморье"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути