четвер, 14 лютого 2019 09:40

В прогресивній ПЦУ дали добро на свято закоханих

В прогресивній ПЦУ  дали добро на свято закоханих
Церква при всьому бажанні не зможе противитися популярності таких свят, як Хеллоувін, День святого Валентина чи День святого Патрика, вважає протоієрей ПЦУ Євген Заплетнюк.. Фото:inlviv.net

Хоча церква не визнає таке свято, як Валентинів день, і 14 лютого вшановує мученика Трифона, думка священнослужителів починає змінюватись.

"Церковні люди, хоч і керуючись найбільш благочестивими намірами, все-таки хочуть зіпсувати свято іншим. Тож, якщо для когось важливий мій дозвіл на свято закоханих - я його радо вам даю", - написав у своєму блозі публіцист і протоієрей ПЦУ Євген Заплетнюк.

За його словами, церква при всьому бажанні не зможе противитися популярності таких свят, як Хеллоувін, День святого Валентина чи День святого Патрика. Тому варто прийняти той посил, який несе традиція 14 лютого. А саме бажання дарувати любов ближнім, пише styler.rbc.ua.

"Чимало людей називають це свято - "святом блуду". Звичайно, це не так, - пише Заплетнюк, - Ототожнювати його винятково з блудом може тільки спотворена блудом хвора свідомість", - стверджує священник.

Він зазначив, що метою Православної церкви є не проклинати всіх, хто виявляє свої почуття. А навчити їх здоровому прийняттю себе, своїх почуттів, не порушуючи базові євангельські цінності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Google вигадали оригінальні ілюстрації до дня святого Валентина

Раніше предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній обіцяв, що жінкам у храмах єдиної помісної української православної церкви не обов'язково буде одягати хустку. Нововведення набуде чинності вже найближчим часом.

За словами релігієзнаця Ростислава Мартинюка, рішення щодо "дрес-коду" пояснюється тим, що прихід віруючої людини в храм - наче особистий візит у гості до Бога. Тому питання вибору одягу залишається тільки за людиною.

Зараз ви читаєте новину «В прогресивній ПЦУ дали добро на свято закоханих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути