Ексклюзиви
середа, 19 травня 2010 11:01

В Південний Буг влили чисту джерельну воду (ФОТО)

 

Працівники басейнових управлінь та екологи привезли джерельну воду для Південного Бугу. Вони вилили її у річку біля села Сокілець Немирівського району на Вінниччині.

"Це символічна акція, якою ми хочемо показати, що річка Південний Буг міліє і втрачає здатність до самоочищення, - розповіла голова обласної організації "Зелений світ Поділля" Олена Яворська. - Аби додати йому чистої води, представники семи областей, через які протікає Буг, привезли чисту воду з джерел та криниць, які самі розчистили. Так вирішили робити щороку на день Південного Бугу, який будемо відмічати кожну третю суботу травня".

Делегати басейнової конференції визначили найбільших забруднювачів річки.

"Кожен чіпляв чорну мітку на одну з фотографій, - зазначила Олена Григоріївна, вказуючи на стенд з фотографіями заводів, забудованих берегів, труб, з яких тече каналізація. - Найбільше чорних міток віддали Південно-Українській атомній станції Миколаївської області за затоплення частини ландшафтного парку "Бузький Гард". Друге місце в анти-рейтингу отримав житель Вінниці на прізвище Комаха, який забудував пляжну зону на березі Південного Бугу у Вінниці. Третє місце - у Кіровоградського комбінату уранових руд за забруднення притоку Південного Бугу - річки Інгул. Ми розішлемо цим підприємствам чорні мітки та попередження".

З річки п'є воду більше 4 мільйонів українців.

"З Південного Бугу беруть воду 11 великих міст, - наголосив голова Хмельницької організації Українського товариства охорони природи Юрій Рєніков. - І щороку він міліє, вода стає бруднішою і непридатною для вживання. Очищатися природнім шляхом вода не може, бо усі береги забудовані, немає ані рослин, ані тварин-санітарів. Якщо так і далі експлуатувати його".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Південний Буг влили чисту джерельну воду (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути