вівторок, 25 жовтня 2022 17:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У Пентагоні підрахували, скільки снарядів США передали Україні

У Пентагоні підрахували, скільки снарядів США передали Україні
США передали Україні вже понад мільйон снарядів для гаубиць. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

З 24 лютого Сполучені Штати Америки надали Україні понад 1 млн снарядів для гаубиць.

Ці боєприпаси є частиною безпекової допомоги від адміністрації президента Джо Байдена в розмірі $18,2 млрд, свідчать дані Пентагону.

"Україна отримала 903 тис. 155-мм снарядів М795 для гаубиць М777, 7 тис. снарядів системи мінування RAAMS, 180 тис. снарядів для 105-мм гармат і 3 тис. 155-мм керованих активно-реактивних снарядів збільшеної дальності Excalibur M982. Загалом це становить понад 1,09 млн снарядів завважки понад 50 тис. т", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть надати Україні системи ППО Hawk – ЗМІ

Водночас США передали понад 1,4 тис. зенітних комплексів Stinger, понад 8,5 тис. протитанкових систем Javelin, понад 37 тис. інших протитанкових систем.

На тлі ударів РФ по українській енергетичній інфраструктурі голова республіканців в Сенаті США Мітч Макконнелл запропонував американському президенту Джо Байдену надати Україні додаткову військову допомогу.

Конгрес Сполучених штатів обговорює можливість ухвалити закон про виділення $50 млрд допомоги Україні. Пакет готується заздалегідь на тлі побоювань, що після виборів законодавці можуть скептичніше ставитися до підтримки Києва.

Лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті попередив, що його однопартійці "не мають наміру підтримувати постійне фінансування потреб України у зв'язку з війною проти Росії".

У зв'язку з цим представники демократів та республіканців розглядають можливість ухвалити законопроект про фінансування уряду після проміжних виборів до Конгресу для забезпечення набагато вищого рівня військової та іншої допомоги, ніж попередні пакети допомоги для України.

Джон Кірбі підтвердив, що США й надалі надаватимуть Україні воєнну та економічну підтримку. Це не залежатиме від результатів виборів до американського парламент.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні підрахували, скільки снарядів США передали Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути