середа, 19 жовтня 2022 17:36

Спецтема: Війна Росії проти України

У США пообіцяли підтримувати Україну незалежно від виборів до парламенту

У США пообіцяли підтримувати Україну незалежно від виборів до парламенту
Представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі наголосив, що Україну продовжать підтримувати. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки й надалі надаватимуть Україні воєнну та економічну підтримку.

Це не залежатиме від результатів виборів до американського парламенту 8 листопада, сказав офіційний представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі в інтерв'ю CBS News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава Пентагону переговорив з британським міністром оборони щодо Україн

"Ми зробимо все можливе, щоб наша підтримка України була максимальною. Сполучені Штати зробили найбільший внесок у фінансову, гуманітарну та військову підтримку України. Ми вже надали Україні військову допомогу на 17 мільярдів доларів, щоб вона могла не лише захистити себе, а й відвоювати деякі зі своїх територій. І ми продовжуватимемо рухатися у цьому напрямку", – сказав він.

Він підтвердив позицію президента США Джо Байдена, що американські війська безпосередньо не братимуть участі у війни.

Кірбі прокоментував заяву лідера Республіканської партії у Палаті представників Конгресу США Кевіна Маккарті, що у разі їхньої перемоги на виборах підтримка України зменшиться.

"Питання не в тому, щоб "виписувати Україні відкритий чек". Питання в тому, що ми маємо підтримувати наших партнерів, забезпечуючи їм можливість захищати себе. Це питання не захисту Києва чи, скажімо, Слов'янська – це питання всієї європейської структури безпеки, яка істотно змінилася за останні вісім місяців. Ці вісім місяців обидві палати американського парламенту були об'єднані у підтримці наших зусиль, я впевнений, що нам вдасться зберегти підтримку України в Конгресі і надалі", – зазначив він.

Cоюзники України в межах формату "Рамштайн" продовжать підвищувати оборонні можливості держави для боротьби з російською агресією. Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін під час засідання контактної групи 12 жовтня. За його словами, попри нові напади Росії, Збройні сили України змінили динаміку війни.

За словами глави Пентагону, попри напади на цивільні цілі, безвідповідальні погрози, риторику російського диктатора Володимира Путіна, ЗСУ продовжують змінювати ситуацію на полі бою завдяки наданому партнерами озброєнню.

Остін наголосив, що допомога для України від союзників "робить різницю на полі бою знову і знову".

Зараз ви читаєте новину «У США пообіцяли підтримувати Україну незалежно від виборів до парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути