Ексклюзиви
четвер, 08 вересня 2011 12:23

В пам'ять про хокеїстів "Локомотива" вболівальники палили свічки і співали гімн
16

Фото: Фото: Reuters

Вболівальники Росії, Чехії, Білорусії та Словаччини вшанували пам'ять хокеїстів ярославського "Локомотива", які загинули при аварії літака ЯК-42 7 вересня 2011 року. Літак Як-42 впав в середу вдень при наборі висоти приблизно в кілометрі від аеропорту "Туношна".

Серед загиблих були троє гравців збірної Чехії - Ян Марек, Карел Рахунек, Йозеф Вашічек. Жалобні збори в їх пам'ять пройшли на Староместскій площі Праги.

"Близько 21.00 на Староместскій площі зібралися 500 чоловік, - повідомляє чеське ЗМІ. - Люди запалювали свічки, скандували слова традиційного девізу збірної Чехії, співали гімн країни". Крім того, на площі було встановлено імпровізований пам'ятник - хокейна ключка, біля якої і зібралися охочі вшанувати пам'ять хокеїстів.

Крім того, на площі було встановлено імпровізований пам'ятник - хокейна ключка, біля якої і зібралися охочі вшанувати пам'ять хокеїстів.

Аналогічна акція пройшла також в Зліні, місті, де ігрову кар'єру починав Рахунек: свічки були запалені на місцевій льодовій арені.

Подібним чином вшанували пам'ять словацького хокеїста Павола Демітри біля льодової арени м. Тренчин, де починав свою кар'єру нападник.

Акції пам'яті загиблих в авіакатастрофі хокеїстів ярославського "Локомотива" пройшли в Ярославлі та Мінську. У Ярославлі вболівальники клубу зібралися біля спортивного комплексу "Арена 2000". Також, як і в містах Європи, вболівальники покладають квіти і запалюють свічки. Час від часу присутні скандують гасла на підтримку улюбленого клубу. У складі "Локомотива" грали двоє білорусів - Руслан Салей і Сергій Остапчук.

До місця загибелі літака приїхав президент Росії Дмитро Медведєв. Глава держави поклав червоні троянди на березі річки Туношонка.

У складі "Локомотива" грали також громадяни Канади, Латвії, європейських країн. У числі провідних гравців команди були українські хокеїсти, які прийняли російське громадянство - Данило Собченко, Олександр Вьюхін і Віталій Анікеєнко.

"Локомотив" - триразовий (1997, 2002, 2003) чемпіон Росії. Ярославці щороку входили в число фаворитів чемпіонату, що доводили виступами на льоду: в 2008 і 2009 роках команда грала в фіналі плей-офф чемпіонату країни, в 2010 році дійшла до півфіналу змагань, а в минулому сезоні завоювала бронзові медалі.

За матеріалами РИА Новости, Сегодня

Зараз ви читаєте новину «В пам'ять про хокеїстів "Локомотива" вболівальники палили свічки і співали гімн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути