середа, 07 вересня 2011 21:07

Очевидець аварії Як-42: "Це було все, як у страшному сні"

Очевидець аварії Як-42: "Це було все, як у страшному сні"

Літак Як-42, на борту якого були хокеїсти ярославського "Локомотива", впав при зльоті після двох гучних хлопків, на землі почалася сильна пожежа, а місцеві жителі надавали першу допомогу оглушеним вибуховою хвилею рибалкам, повідомив "РИА Новости" очевидець трагедії.

Літак розбився в середу о 15.05 (за київським часом) в районі населеного пункту Туношна під Ярославлем, в 2,5 кілометрах на північний захід від аеропорту. Частина фюзеляжу впала у Волгу. За даними МНС, на борту було 45 людей - 37 пасажирів і вісім членів екіпажу. Двоє (хокеїст Олександр Галімов і бортпровідник Олександр Сізов) вижили і перебувають у важкому стані. У Росавіації повідомили, що літак не зміг набрати висоту і за межами ЗПС зіткнувся з антеною маяка, після чого впав.

"Бачив, як літак злетів, нахилився на ліве крило і впав вниз з висоти не більше ста метрів. Він ні за що не зачепився, просто були два хлопки. На мою думку, це відмовили движки", - розповів очевидець, який попросив не називати його ім'я.

За його словами, саме після хлопків літак "різко пішов вниз і потім ударився, розвалився". Співрозмовник агентства уточнив, що бачив катастрофу з відстані близько 400 метрів зі своєї дачі.

"Ви самі уявляєте, що таке повні баки літаків? Звичайно, там вибухнуло все, там згоріли довколишні споруди і все ... горіли дерева, кущі", - повідомив він.

"Я через три хвилини під'їхав туди. Звичайно, було страшно. Не знаю, хвостова або носова частина там лежала в річці - я не міг зрозуміти. Просто-напросто ми рятували рибалок, які сиділи на річці. Під'їхали катери з рибалками, витягали ... Двох людей на той берег, на катер посадили, витягли. Один дуже сильно кричав", - сказав очевидець.

За його оцінкою, машини "швидкої допомоги" і пожежні приїхали приблизно через півгодини, після чого люди, які намагалися надавати першу допомогу, розійшлися.

"Я єдине що запам'ятав - на тому березі витягли чотирьох людей в білих майках - це наша команда, потім я дізнався, що це наша команда "Локомотив", яку я дуже люблю, завжди вболівав і вболіватиму... Це було все, як в страшному сні... Було дуже страшно, звичайно, дуже страшно", - сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, в авіакатастрофі Як-42 під Ярославлем загинули три українця.


Зараз ви читаєте новину «Очевидець аварії Як-42: "Це було все, як у страшному сні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути