середа, 02 березня 2011 10:11

У Пакистані розстріляли міністра-християнина

У Пакистані розстріляли міністра-християнина

У столиці Пакистану в результаті замаху загинув міністр у справах національних меншин Шехбаз Бхатті. Невідомі екстремісти обстріляли з автоматичної зброї сьогодні вранці його кортеж. У результаті замаху міністр отримав серйозні поранення, від яких помер на місці. При обстрілі загинув також один з його охоронців.

Район теракту оточений поліцією. По гарячих слідах правоохоронці змогли затримати кількох осіб, які можуть бути причетні до вбивства.

Найімовірніше, міністр загинув через свою позицію щодо релігійних свобод. Бхатті, який сам був християнином за віросповіданням, неодноразово отримував погрози на свою адресу, головною причиною яких була його позиція щодо прав релігійних меншин.

Зокрема, Бхатті був одним з прихильників реформування скандально відомого закону про богохульство, який передбачає смертну кару за осквернення імені пророка Мухаммеда.

4 січня цього року в Ісламабаді власним охоронцем був застрелений губернатор найбільшої провінції Пенджаб Салман Тасіро, який також виступав за пом'якшення цього суперечливого закону. Ім'я охоронця, який вбив політика, - Хасан Кадрі. Відразу ж після інциденту він був знешкоджений іншими охоронцями губернатора і зданий поліції. Вбивця зізнався, що скоїв цей теракт через те, що Тасіро публічно закликав президента країни помилувати християнку Асію Бібі, засуджену раніше пакистанським правосуддям до смерті за осквернення імені пророка Мухаммеда.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані розстріляли міністра-християнина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути