пʼятниця, 09 жовтня 2009 15:21

В оточенні Обами здивовані присудженням йому Нобелівської премії миру

В оточенні Обами здивовані присудженням йому Нобелівської премії миру

Представники Нобелівського комітету, всупереч традиції, не стали дзвонити президентові США Бараку Обамі за годину до офіційного оголошення про присудження йому премії миру. "Не варто будити президента серед ночі", - наводить Reuters слова голови комітету Торб"єрна Ягланда. Про нагороду Обама дізнався від свого прес-секретаря Роберта Гіббса, який подзвонив йому рано вранці (і все-таки розбудив).

За словами Гіббса, Обама зніяковів, дізнавшись, що йому присуджена Нобелівська премія. На зауваження журналістів, що багато хто в світі дуже здивований рішенням Нобелівського комітету, радник президента Девід Аксельрод відповів: "Ми теж".

Коли стало відомо, що Бараку Обамі присуджена Нобелівська премія миру 2009 року "за величезні зусилля в зміцненні міжнародної дипломатії та співпраці між народами", у Вашингтоні було 5 година ранку.

Обама став четвертим американським президентом, удостоєним найпрестижнішої гуманітарної нагороди миру, після Теодора Рузвельта, Вудро Вільсона і Джиммі Картера, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В оточенні Обами здивовані присудженням йому Нобелівської премії миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути