Ексклюзиви
неділя, 29 листопада 2020 15:39

В ОП відреагували на смерть двох пацієнтів з Covid-19 в реанімації

В ОП відреагували на смерть двох пацієнтів з Covid-19 в реанімації
В ОП відреагували на смерть двох хворих на Covid-19 у Жовкві. Фото: LIGA.NET.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко прокоментував інцидент у лікарні Жовкви на Львівщині, де двоє пацієнтів померли через відсутність електрики, коли у відділенні вимкнулися апарати штучної вентиляції легень.

"Ця ситуація коштувала двох людських життів. Це неприпустимо й таке не має повторитися. Всі лікарні під час пандемії мають бути готовими до таких позаштатних ситуацій. Будемо розбиратися та робити кадрові висновки, зокрема й на рівні райдержадміністрації", - зазначив Тимошенко, передає "Українська правда".

Голова Львівської ОДА Максим Козицький повідомив, що обидва пацієнти, що померли внаслідок інциденту, були хворі на Covid-19 й мали двобічну пневмонію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі закінчуються місця для хворих з коронавірусом

Він зауважив, що в лікарні є два електричних генератори. Один з них під'єднаний до електромережі в пологовому відділенні. А другий на момент приїзду слідчо-оперативної групи та зі слів самих працівників медичного закладу "знаходився в гаражному приміщенні на території лікарні" і не був підключений до електромережі.

"Ініціюю подання про звільнення голови Жовківської РДА, а перед Жовківською районною радою ініціюю звільнення головного лікаря медичного закладу. Також департаментом охорони здоров'я ЛОДА розпочато службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ" - зазначив Козицький у Facebook.

27 листопада у районній лікарні Жовкви на Львівщині померло двоє пацієнтів віком 61 та 66 років підключені до апаратів ШВЛ, які не працювали. Попередня причина смерті – дихальна недостатність.

Зараз ви читаєте новину «В ОП відреагували на смерть двох пацієнтів з Covid-19 в реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути