Ексклюзиви
середа, 10 червня 2009 11:09

В океані досі виловлюють трупи пасажирів лайнера Air France

В океані досі виловлюють трупи пасажирів лайнера Air France
До 41 збільшилася кількість тіл загиблих людей, знайдених на місці падіння пасажирського літака авіакомпанії Air France в Атлантичному океані. Про це повідомив на прес-конференції в місті Ресифі начальник департаменту ВПС Бразилії з контролю за повітряним простором генерал Рамон Боржіс Кардозу.

Таким чином, за вівторок з води витягнуто 17 тел. 25 з них знаходяться на борту бразильського фрегату "Бозізіу", 16 були цього ж дня доставлені на архіпелаг Фернанду-ді-Норонья за 540 км від узбережжя Бразилії. Тут буде проведено первинне упізнання, після чого останки будуть перевезені в Ресифі, де їхньою ідентифікацією займуться експерти федеральної поліції.

Кардозу розповів, що на даний момент з води витягнуті всі тіла, які були помічені з літаків.

Проте, враховуючи сильні течії, останки могло знести на північ від місця падіння аеробусу А-330, тому сьогодні "район пошуків буде розширений" і частково зайде в зону відповідальності повітряних диспетчерів Дакара (Сенегал), знаходячись при цьому в міжнародних водах, додав військовий.

Пошукова операція, тим часом, ведеться в безперервному режимі. У ній беруть участь більше 800 військових з особового складу флоту і ВПС. Окрім п"яти кораблів ВМС Бразилії, в них задіяний французький фрегат, а з повітря підтримку надають 14 літаків - 12 бразильських і два французьких.

Як повідомив Кардозу, до місця пошуків, віддаленого на 1350 км від узбережжя Бразилії, прямують також французький атомний підводний човен "Емерод" і два французькі дослідницькі судна. Вони повинні підключитися до операції вже сьогодні. До того ж в заданий район повинні прибути 12 і 18 червня два буксири, зафрахтованих французькою стороною.

Багато журналістів ставили питання, які саме частини літака витягуються з води, проте представник ВПС Бразилії підкреслив, що без спеціального експертного аналізу неможливо дати точного висновку.

Раніше в Інтернеті були розміщені фотографії, на яких видно, як рятувальники витягують з води, судячи з усього, вертикальний хвостовий стабілізатор А-330 (великий фрагмент з фірмовим малюнком Air France - трибарвними смужками). На іншому зображенні видно уцілілі двері туалету.

Всього в літаку А-330, що виконував рейс по маршруту Ріо-де-Жанейро-Париж, знаходилося 216 пасажирів з 32 країн і 12 членів екіпажа. Він зазнав катастрофи 1 червня, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «В океані досі виловлюють трупи пасажирів лайнера Air France». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути