неділя, 11 липня 2010 14:58

В Одесу їдуть Депардьє, Зануссі та Сталоне

В Одесу їдуть Депардьє, Зануссі та Сталоне

В конкурсній програмі першого Одеського міжнародного кінофестивалю змагатимуться 16 комедій із 13 країн світу. Краща отримає 15 тисяч доларів. За нагороду посперечаються відомі режисери світу. На свято з"їдуться зірки кіно з різних країн.

16 липня на вході до Одеської кіностудії, що розташована на Французькому бульварі, постелять червону доріжку. Того ж вечора по ній пройде Жерар Депардьє до кінозалу U-CINEMA, де подивиться фільм-відкриття свого співвітчизника Паскаля Шоме "Серцеїд" з Роменом Дюрі і Ванесою Параді. Наступного дня актор презентує нові швейцарські годинники і поїде додому. Ввечері конкурсну програму кінофестивалю відкриє фільм з його участю "Мамонт".

"Цей фільм був відібраний на Берлінському кінофестивалі, - відзначила директор ОМКФ Вікторія Тігіпко (про "Серцеїд" - ред.). - В програму фестивалю ввійшли переважно ті роботи, які навряд чи потраплять у широкий прокат. А учасники конкурсної програми підбиралися на найпрестижніших світових фестивалях - "Кінотаврі", Каннському, Берлінському, Венеціанському кінофорумах".

До конкурсної програми увійшли також картини: "Нога Бога" (Італія); "Товстуни" (Іспанія); "Мамонт" (Франція); "Мій суїцид" (США); "Перукарка" (Німеччина); "Жовтень" (Перу, Іспанія) ; "Гума" (США, Франція); "Святий Джон з Лас-Вегаса" (США); "Рік плотоядія" (Канада); "Пістолет Страдіварі" (Україна, Росія); "Дорога, фільм" (США, Індія) ; "Символ" (Японія); "Дітям до 16 +" (Росія); "Колискова" (Польща); "Кондитер" (Голландія); "Скелети" (США).

Гостем фестивалю погодився бути Кшиштоф Зануссі. Польський режисер не тільки судитиме учасників, але й проведе два майстер-класи: один для професіоналів, другий для "зелених" режисерів та акторів.

Інтригою заходу залишається приїзд Сільвестра Сталоне, якому призначили нагороду за внесок у кіномистецтво. Хто, чому і за які саме заслуги відзначить зірку організатори поки що не розголошують.

"Сільвестр Сталоне підтвердив свою присутність на фестивалі, - розповідає Тетяна Козирєва із пресс-служби ОМКФ. – Він приїде 24 липня на закриття фестивалю і отримає нагороду за внесок у кінематограф. Але ми не хочемо зараз розповідати про це.

Майстер-класи даватимуть також Йос Стеллінг, Рутгер Хауер, Сук-Інь Лі, Кіра Муратова, Сергій Члеянц, Наум Клейман, Вадім Перельман, Отар Іоселіані, Луіджи Сардіелло та інші.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Одесу їдуть Депардьє, Зануссі та Сталоне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути