Ексклюзиви
субота, 09 лютого 2008 17:13

В Одесі від грипу померла десятикласниця

Міськрада й санепідемстанція обіцяють закрити на карантин всі середні навчальні заклади Одеси з початку нового тижня. Міські лікарі вважають, що досягнуто епідеміологічний поріг. Але три дні тому в Одесі померла десятикласниця. Біля тижня тому Даша Деревянко сильно перехворіла на грип.

Через хворобу дівчинка тиждень не відвідувала заняття, а 5 лютого знову пішла до школи. "Вона вже видужала й весь день себе прекрасно почувала, - розповіла нам директор гімназії Валентина Сєбова. - Однак уночі того ж дня у дівчинки піднялася висока температура. Викликали "швидку". Але врятувати Дашу не вдалося. Попередню причину смерті лікарі визначили як серцева недостатність".

"Батьки грішать на вірус грипу. Але причини поки ще з"ясовуються. Багато дітей в школі наразі хворіють і, довідавшись про Дашу, ми ще сильніше затурбувалися. Ми проводимо дезінфекцію, витираємо дверні ручки й поруччя спеціальними розчинами, загалом, робимо все те, що від нас залежить, - продовжує Валентина Олександрівна. - Ми повідомили про те, що трапилося, до районо й до санстанції, тримаємо зв"язок з мамою Даші, однак вона поки що в такому стані, що не може дати нам повну інформацію".

У свою чергу, завідувачка епідеміологічним відділом обласної санепідемстанції Людмила Красницька запевнила нас, що карантин ніяк не пов"язаний зі смертю Даші. "Був паталогоанатомічний розтин, і зараз ведуться дослідження. Однак, хочу завірити, що летальних наслідків від грипу в нашому місті не було вже багато років", - говорить Людмила Василівна. "Найчастіше від грипу помирають люди похилого віку, у яких вже вражені внутрішні органи, але не діти", - пояснює замначальника обласного бюро судмедекспертизи Юрій Загорулько, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі від грипу померла десятикласниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути