середа, 15 червня 2011 08:25

В Одесі хочуть зробити своїм гімном радянський шлягер у виконанні Утьосова

В Одесі хочуть зробити своїм гімном радянський шлягер у виконанні Утьосова

В Одесі активно обговорюють можливість зміни гімну. Одна з пропозицій - зробити гімном міста знамениту пісню Леоніда Утьосова "У Чорного моря".

14 червня в Одесі представили проект Статуту міста, який пропонує встановити гімн Одеси, міські символи та пам'ятні дати, а також міські відзнаки.

Як повідомив член робочої групи виконавчого комітету Одеської міськради Олександр Ахмеров, гімном Одеси має бути пісня у виконанні Леоніда Утьосова "У Чорного моря". В адміністрації міста вважають, що "цей популярний в 50-х рр минулого сторіччя радянський шлягер найбільш чітко і ємко відображає історію та специфіку міста".

Пам'ятні дати пропонується відзначати 2 вересня - День міста, 1 квітня - Гуморина і 10 квітня - День звільнення Одеси від фашистських загарбників.

Попри повідомлення, директор департаменту з організації роботи Одеської міськради Олена Лаврентьєва сказала, що жодних офіційних документів щодо зміни гімну Одеси на пісню Утьосова не було.

"Якби така інформація була, ми б в департаменті про це знали. Єдине що можливо, те, що подібне питання обговорювалось на засіданні робочої групи, але це не означає, що воно вирішиться позитивно", - зазначила Лаврентьєва.

До 2011 року гімном Одеси була "Пісня про Одесу" з оперети "Біла акація" (Музика - І. О. Дунаєвський, слова - В. З. Масс і м. А. Червинський)

Нагадаємо, у квітні Одеса повернула на свій герб радянську зірку. Уся міська символіка відтепер буде увінчана зображенням "Золотої Зірки" героя СРСР.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі хочуть зробити своїм гімном радянський шлягер у виконанні Утьосова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути