Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2010 14:58

В Одесі хочуть ввести День російської мови

В Одесі хочуть ввести День російської мови

Громадське об"єднання "Дозор" звернулося до губернатора Одеської області Едуарда Матвійчука, а також до голів низки депутатських фракцій місцевої обласної ради з пропозицією на наступній сесії ухвалити рішення щодо введення на обласному рівні нового свята - Дня російської мови. Традиційно цей день відзначають 6 червня, у день народження Олександра Пушкіна.

Про це повідомив голова прес-служби Громадянського об"єднання "Дозор" Володимир Чіркін. За його словами, День російської мови вже святкується в низці регіонів України. Зокрема, відповідне рішення ухвалили Харківська і Донецька обласні ради і Верховна рада Криму.

"За даними Всеукраїнського перепису населення 2001 року, російську мову назвали рідною 41,9% жителів Одеської області. Таким чином, традиція святкування Дня російської мови 6 червня буде сприяти культурному розвитку регіону, задасть нові напрямки для міжрегіональної співпраці в культурній сфері, а також посприяє встановленню міжнаціональної злагоди", – відзначив Чіркін.

Нагадаємо, нещодавно Одеська облрада відмовилася ухвалити програму розвитку української мови та культури на території області.

Губернатор Матвійчук неодноразово заявляв, що в його планах - надання російській мові офіційного статусу регіональної в Одеській області. З цього можна зробити висновок про високі шанси позитивного рішення щодо запровадження Дня російської мови на Одещині.

ZAXID.NET

Зараз ви читаєте новину «В Одесі хочуть ввести День російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути