понеділок, 11 січня 2010 11:40

В нью-йоркському метро проїхалось 3 тисячі людей без штанів (ФОТО)

Пасажири нью-йоркського метро стали свідками незвичайного явища - сотні молодих людей подорожували на поїздах підземки без штанів.

Мова йде про флешмоб "В метро без штанів" (NoPantsSubwayRide), влаштованому в Нью-Йорку в неділю, 10 січня. Організатором акції виступила популярна арт-группаImprovEverywhere, що спеціалізується на проведенні різного роду провокаційних заходів.

Учасники акції розділилися на декілька груп і домовилися зустрітися в певних місцях неподалік від входів до нью-йоркської підземки. Потім молоді люди спускалися в метро і сідали в потяги. Опинившись усередині, учасники акції знімали предмети верхнього одягу, що прикривали нижню частину тіла, і залишалися в одній білизні.

Роздягнувшись, молоді люди продовжували займатися звичайними для пасажира метро справами: читати книгу або журнал, слухати музику в плеєрі або спілкуватися зі своїми приятелями. У цьому і полягала суть акції - поводитися так, як ніби не відбувається нічого незвичайного.

Після закінчення акції напіводягнені пасажири підземки залишили метро і зібралися на Юніон-сквер - одній з центральних площ Манхеттена. Примітно, що в акції брали участь як хлопці, так і дівчата. За підрахунками організаторів, всього в акції взяли участь близько 3 тисяч осіб.

Акція "В метро без штанів" вперше була організована в 2002 році і відтоді проводиться регулярно. Тоді її учасниками стали всього сім осіб. У 2006 році вісім учасників флешмобу було заарештовано поліцією. Затриманих звинуватили в порушенні громадського порядку, проте згодом суд встав на сторону учасників акції і зняв з них звинувачення.

Флешмоб досить популярний серед молоді по всьому світу. Подібні акції проходять в підземках Берліна, Барселони, Буенос-Айреса, Чикаго, Лондона, Гонолулу, Мехіко, Сан-Франциско, Сіднея, Токіо, Відня, Варшави, Тулузи, Вашингтона і багатьох інших міст по всьому світу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В нью-йоркському метро проїхалось 3 тисячі людей без штанів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути