четвер, 07 лютого 2008 18:38

До Новгорода-Сіверського ходитиме рейковий автобус

Автор: фото: Ганна ДЯГЛЕВА
  Студенти виходять із вагонів рейкового автобуса на вокзалі міста Шостка. Він щойно прибув із Глухова
Студенти виходять із вагонів рейкового автобуса на вокзалі міста Шостка. Він щойно прибув із Глухова

Раніше з Шостки до Глухова в Сумській області ходили лише вантажно-пасажирські поїзди. Торік 35 км колії модернізували. Із 16 січня нею курсує дизельпоїзд, який залізничники називають рейковим автобусом.

Студентки Глухівського педуніверситету 22-річна Зоряна Лисенко й Ольга Панченко, 25 років, поверталися до Шостки п"ятничним вечірнім рейсом. Про новий поїзд дізналися з оголошень у гуртожитку.

— У вагонах чисто, тепло, — ділиться враженнями Зоряна Лисенко. — На вечірній рейс вільних місць майже не було. Єдина незручність — вокзал у Глухові далеченько від центру міста. І маршрутки туди не ходять. Але в гарну погоду дійти можна за 25 хвилин.

За квиток студентки заплатили 1,76 грн. Вони їздять за півціни. Знижка на дитячий проїзний — 25%. Для пенсіонерів та інвалідів проїзд безкоштовний. Повний квиток коштує 3,5 грн. Це вдвічі дешевше, ніж на звичайний автобус.

Новий дизельпоїзд складається з двох вагонів на 132 місця. Є туалети. У кожному вагоні — провідник. Пасажири переважно студенти.

— Із Глухова до Шостки поїзд ходить двічі на добу, — розповідає начальник залізничної станції Шостка Юрій Давиденко, 51 рік. — Досі коригуємо розклад на понеділок, п"ятницю, суботу та неділю. Досліджуємо, в які дні та в який час зручно користуватися маршрутом. Опитуємо людей, провідники приймають пропозиції.

Пасажирів на дизель поки що небагато, зауважує Юрій Петрович. Були дні, коли поїзд відправлявся порожнім. Найближчим часом планують пустити потяг на три вагони за маршрутом Терещенська–Семенівка.

Маршрут Глухів–Шостка хочуть подовжити до Новгорода-Сіверського Чернігівської області. Але, кажуть, міст через Десну аварійний. Виконувач обов"язків начальника станції Новгород-Сіверський 48-річна Антоніна Юдицька ці чутки спростовує.

— Поїзд почне ходити до Новгорода-Сіверського, коли машиністи закінчать навчання у Фастові, — запевняє вона.

Нині з Новгорода-Сіверського до Шостки тричі на день за годину можна доїхати вантажо-пасажирським потягом. Квиток — 2,8 грн. Рейковий автобус домчить за півгодини. Поїздка коштує 5,2–5,8 грн.

Зараз ви читаєте новину «До Новгорода-Сіверського ходитиме рейковий автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути