четвер, 25 червня 2009 18:51

В Німеччині знайшли найдавніший музичний інструмент (ФОТО)

На території Німеччини знайдено найдавніший музичний інструмент, створений людиною. Це флейта, вирізана з кістки хижого птаха близько 35 тис. років тому.

12 фрагментів флейти було виявлено в печері на півдні Німеччини. Музичний інструмент знайшла і зібрала команда учених під керівництвом Ніколаса Конарда з Тюбінгенського університету. Складені разом фрагменти є 22-сантиметровим інструментом з п"ятьма отворами.

"Це, поза сумнівом, найдавніший музичний інструмент в світі", - відзначає Конард. Інші археологи погоджуються з цією оцінкою.

Фрагменти флейти були виявлена у вересні 2008 року. У тому ж місці тоді ж було знайдено шість фрагментів скульптури, що зображає жіночу фігуру і виконана з кістки. Передбачається, що це найстародавніша скульптура, що зображає людину.

На думку фахівців, які не приймали участі в дослідженні Конарда, обидві ці знахідки дозволяють припустити, що люди сучасного типу, які жили в Європі 35 тис. років тому, володіли високою культурою.

Відзначимо, що найраніша поява людей сучасного фізичного типу в Європі, відома на справжній момент, також датується 35 тис. років тому, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «В Німеччині знайшли найдавніший музичний інструмент (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути