Ексклюзиви
середа, 02 квітня 2008 16:24

В НАТО поки не прийнято рішення про підключення України та Грузії до ПДЧ

Країни-члени НАТО поки не ухвалили "політичного рішення" про підключення Грузії та України до Плану дії з членства в альянсі (ПДЧ), повідомив в середу офіційний представник НАТО Джеймс Аппатурай.

"Їм (натівським лідерам) належить вирішити, яку відповідь вони мають намір дати" на атлантичні очікування двох республік, сказав Аппатурай журналістам в Бухаресті.

Він підкреслив, що для підключення України та Грузії до ПДЧ необхідне консенсусне вирішення членів НАТО.

Керівництво України та Грузії пов"язує з бухарестським самітом надії на підключення до ПДЧ, який не є гарантією членства в альянсі, але обов"язковим етапом на цьому шляху.

За даними дипломатичних джерел в Брюсселі, проти надання Україні та Грузії статусу країн-кандидатів через небажання загострювати відносини з Росією сьогодні виступають вісім членів НАТО: Німеччина, Франція, Іспанія, Італія Португалія, Нідерланди, Бельгія, Люксембург.

В групу "активної підтримки" на чолі з США входять Канада, Польща, Румунія, Естонія, Латвія, Литва, Болгарія, Словаччина, Словенія і Чехія, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В НАТО поки не прийнято рішення про підключення України та Грузії до ПДЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути