Ексклюзиви
пʼятниця, 26 березня 2010 10:40

В МВФ помітили поступовий вихід української економіки з кризи

В МВФ помітили поступовий вихід української економіки з кризи

Українська економіка поступово виходить з кризового стану, вважає керівник місії Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Танос Арвантіс.

"Протягом останніх двох місяців промислове виробництво в Україні демонструє позитивні результати, а це (... ) свідчить про поступовий вихід економіки з кризи", - повідомила прес-служба Міністерства економіки з посиланням на заяву Арвантіса, зроблену ним на зустрічі з главою міністерства Василем Цушком.

Міністр проінформував представника МВФ про головні пріоритети роботи уряду, серед яких він виділив оздоровлення державних фінансів і банківської системи, поліпшення інвестиційного клімату в країні.

Крім того, за його словами, значну увагу уряд приділить підготовці до проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, детінізації економіки, а також відновленню розвитку економіки країни шляхом впровадження реформ.

Як повідомлялося, місія МВФ під керівництвом Арвантіса працює в Києві з 24 березня по 2 квітня. Плануються дискусії з органами влади щодо економічної програми, яка могла б бути підтримана Фондом.

МВФ восени 2008 року ухвалив рішення про виділення Україні кредиту близько $17 млрд в рамках програми stand-by. З трьох виділених траншей на загальну суму майже $11 млрд перший у розмірі $4,5 млрд в листопаді 2008 року отримав Нацбанк, проте вже другий, в травні 2009 року, у розмірі $3 млрд був поділений навпіл між НБУ і урядом, а третій, в серпні, на $3,5 млрд повністю пішов уряду, щоб полегшити виконання бюджету і закупівлю природного газу.

Виділення четвертого траншу у розмірі $3,8 млрд було заплановане на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми. Місія Фонду завершила роботу в Києві в кінці жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення перегляду. МВФ неодноразово публічно відзначав, що чекає формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій і ухвалення держбюджету на 2010 рік.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «В МВФ помітили поступовий вихід української економіки з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути