середа, 12 червня 2019 23:32

В Москві пройшла акція протесту: більше 400 мітингувальників затримано

В Москві пройшла акція протесту: більше 400 мітингувальників затримано
Акції протесту в Москві. Фото: Москва онлайн

У Москві 12 червня пройшов несанкціонований владою марш проти фабрикації кримінальних справ і в підтримку журналіста російського інформресурсу "Медуза" Івана Голунова, якого звинувачували в поширенні наркотиків.

Учасники акції, які зібралися в районі полудня біля пам'ятника Грибоєдова на Чистопрудному бульварі, рушили в бік будівлі Головного управління МВС Росії на Петрівці, однак шлях їм перегородили співробітники поліції і Росгвардіі, повідомляє Радіо Свобода.

За підсумками дня були затримані мінімум 423 людини. Всіх їх розвезли до відділків поліції міста. Як мінімум в семи з них на затриманих склали протоколи про порушення законодавства про мітинги. Активістам загрожує до 15 діб арешту.

Під час розгону акції поліція застосовувала силу, гумові кийки та поливні машини. Трьом затриманим знадобилася медична допомога.

Серед затриманих, незважаючи на наявні у них редакційні посвідчення, виявилися журналісти Радіо Свобода, "МБХ медіа", "Нової газети", "Коммерсанта", "Дощу", Reuters і The Village.

Також були затримані засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний і менеджер проектів фонду Руслан Шаведдінов. На Навального завели адміністративну справу про повторне порушення законодавства про мітинги. Його залишили у відділі внутрішніх справ "Строгіно" до ранку. Політику загрожує до 30 діб арешту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпуск Ради: українці пікетують Конституційний суд

Організатори маршу за свободу Івана Голунова за добу до його початку намагалися узгодити акцію з мерією, але отримали відмову. При цьому в той же термін мерія узгодила іншу акцію на підтримку Голунова, яка намічена на 16 червня. Її організатори - головний редактор "Московського комсомольця" Павло Гусєв і член Ради з прав людини журналістка Катерина Винокурова - ніяк не пов'язані з ініціаторами минулого сьогодні маршу.

Зараз ви читаєте новину «В Москві пройшла акція протесту: більше 400 мітингувальників затримано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути