Ексклюзиви
середа, 23 вересня 2020 21:52

У МОН обіцяють надрукувати понад 250 тис. підручників для російськомовних шкіл

У МОН обіцяють надрукувати понад 250 тис. підручників для російськомовних шкіл
Після внесення змін до постанови КМУ у поточному році будуть надруковані за кошти державного бюджету підручники для 6 класу ЗЗСО. Фото: mon.gov.ua

На сьогодні залишається невирішеним питання забезпечення україномовними підручниками 6, 8 та 9 класів російськомовних шкіл.

Передбачено видання підручників українською мовою з 6 предметів загальним накладом 252 тис 282 примірники. Так у Міносвіти прокоментували нестачу україномовних підручників в російськомовних школах.

Так, перехід закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) з навчанням російською мовою на навчання українською мовою відбувається поетапно, відповідно до змін нормативно-правової бази та з урахуванням видання нових підручників для окремих паралелей класів.

Як повідомляється, внесення змін до постанови КМУ від 23 січня 2020 року № 41 надало б можливість забезпечити учнів 6 класу українськими підручниками та виконати перерозподіл підручників для 8 та 9 класів, яких не вистачає.

"Проєкт змін до постанови було підготовлено ще в лютому 2020 року. Однак тоді він чомусь не був погоджений із зацікавленими органами виконавчої влади і відповідно не був переданий на затвердження Урядом", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у серпні МОН в оперативному режимі розпочало погодження нормативного документа для того, щоб забезпечити дітей підручниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти дозволило не ставити оцінки під час карантину

"Після внесення змін до постанови КМУ у поточному році будуть надруковані за кошти державного бюджету підручники для 6 класу ЗЗСО, а також з'являться правові підстави для перерозподілу підручників для 8 і 9 класів між областями, де є їх надлишок, і де їх не вистачає. Передбачено видання підручників українською мовою для учнів 6 класу ЗЗСО з 6 предметів загальним накладом 252 тис 282 примірники", - повідомили у Міносвіти.

Варто зазначити, що у 2018-2019 роках надруковано підручники для 5, 10 та 11 класів ЗЗСО, тобто учні зазначених класів стовідсотково забезпечені підручниками українською мовою. У 2020 році за кошти державного бюджету здійснено додаткове видання підручників українською мовою для учнів 7 класу ЗЗСО.

Міжнародні фінансові партнери з Європейського Союзу готові виділити Україні €300 млн кредиту на утеплення дитячих садків, шкіл, лікарень.

Зараз ви читаєте новину «У МОН обіцяють надрукувати понад 250 тис. підручників для російськомовних шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути