неділя, 09 жовтня 2011 18:53

У Молдові прихильники Патріархії Румунії зустріли Кирила протестами

У Молдові прихильники Патріархії Румунії зустріли Кирила протестами

Акція протесту супротивників Митрополії Кишинева і Всієї Молдови стала причиною зміни програми візиту патріарха Московського і Всієї Русі Кирила до столиці республіки.

Вранці в неділю патріарх провів богослужіння в Христорождественськлму соборі в центрі Кишинева, після цього планував покласти квіти до пам'ятника господаря Молдови. Однак там патріарха чекали кілька десятків людей під гаслами "Бессарабія - румунська земля".

"Молдова не є складовою частиною Росії, а молдавська церква повинна бути в Патріархії Румунії, а не Росії", - заявили учасники акції.

Патріарх Кирило змінив маршрут і відразу після богослужіння відправився на меморіал "Вічність", де зустрівся з ветеранами та відслужив поминальну службу за полеглими в роки Другої світової війни.

Також було скасовано благословення молодят, яке мало відбутися біля пам'ятника Стефану Великому. При цьому тут настоятеля православної церкви чекали не лише кілька десятків пікетників, а й сотні прихожан.

Нагадаємо, 1-2 жовтня Кирило відвідав Чернівецьку область.

2 жовтня Кирило взяв участь в освяченні Свято-Троїцького собору і Свято-Вознесенського монастиря в селі Банчени Герцаївського району Чернівецької області.

Зараз ви читаєте новину «У Молдові прихильники Патріархії Румунії зустріли Кирила протестами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути