Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2007 08:14

В Криму відкрили пам`ятник Леніну

У селі Оленівка Чорноморського району Криму сьогодні відбулося урочисте відкриття пам`ятника Володимиру Леніну, відновленого після спроби його знищення.

На початку серпня в селі Оленівка місцеві власті зробили спробу знести і втопити в морі пам`ятник Леніну. На захист пам`ятника встали місцеві комуністи. Перший секретар Чорноморського райкому Компартії Віктор Демусенко навіть прив`язав себе до нього. У результаті комуністам вдалося відстояти пам`ятник.

За даними ЗМІ, рішення про демонтаж пам`ятника було ухвалене три роки тому, проте українські дайвери вирішили організувати акцію - не допустити знищення бетонного пам`ятника, а занурити його в море і розмістити на так званій підводній алеї вождів, де вже є пам`ятники Брежнєву, Сталіну і т.д.


Сьогодні у відкритті пам`ятника взяли участь громадськість, комуністи, серед них - перший секретар Кримського республіканського комітету Комуністичної партії України, народний депутат Верховної Ради України V скликання Леонід Грач.

Як повідомили в прес-службі Грача, на мітингу наголошувалося, що відновлення пам`ятника Леніну відбулося "завдяки тій жорсткій позиції, яку зайняли кримські комуністи за підтримки місцевих жителів в боротьбі за збереження історичної пам`яті". "Подібних прецедентів відновлення і повторної установки спочатку знесеного і зруйнованого пам`ятника вождеві пролетаріату пострадянська історія ще не знає. Подія в Оленівці - це ознака процесів внутрішнього історичного пробудження, прагнення до відновлення зруйнованих історичних реалій, забраного радянського минулого, забраної Батьківщини, що відроджуються в народних масах", - вважають кримські комуністи, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Криму відкрили пам`ятник Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути