Ексклюзиви
вівторок, 26 серпня 2008 16:14

В Криму порушено кримінальну справу за фактом знищення пам"ятки археології

Прокуратура Сімферопольського району Криму порушила кримінальну справу за фактом знищення пам"ятки археології "Скіфський могильник у села Левадки".

Як повідомили у прес-службі прокуратури Криму, "копачі могил повністю знищили об"єкт археології, завдавши шкоди державі в розмірі понад 163 тис грн".

Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч 1 ст 298 (навмисне знищення, руйнування чи пошкодження пам"яток історії або культури).

Раніше прокурор Криму вимагав від Ради міністрів автономії вжити дієвих заходів для захисту пам"яток історії та архітектури півострова. Наглядове відомство звертає увагу кримського уряду на те, що в Криму охоронні договори складені тільки на 12% об`єктів культурної спадщини, більшість пам"яток археології не мають документів, які встановлюють право на землю, межі земель історико-культурного значення також не встановлені.

Минулого року також у Чернігівській області міліція порушила кримінальну справу відносно посадових осіб одного з районних відділень земельних ресурсів, які роздавали на паї землі на території двох сільрад, де знаходяться пам"ятки археології, котрі охороняються законом, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «В Криму порушено кримінальну справу за фактом знищення пам"ятки археології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути