Ексклюзиви
пʼятниця, 17 жовтня 2008 08:47

В Криму митники вилучили у росіянина старовинних самоварів

5 старовинних самоварів, не заявлених в митній декларації як предмети старовини, але які підлягають обов`язковому письмовому декларуванню, виявили в Севастополі працівники митниці при здійсненні контролю багажу громадянина РФ, який прибув на теплоході зі Стамбулу.

Як повідомили у прес-службі Севастопольської митниці, самовари було передано на експертизу в експертний відділ Кримської Республіканської установи "Центральний Музей Тавриди", в результаті якої вони визнані об`єктами, що представляють культурну та історичну цінність: самовар-бочка (Туреччина, перша половина ХХ в.), самовар у формі чарки (Росія, початок XX в., фірма Аленчикова і Зіміна, Москва), самовар у формі кулі (Туреччина, початок XX в.), самовар у формі бочки (Туреччина, початок XX в.), самовар у формі чарки (Росія, друга половина ХІХ в., самоварне виробництво Григорія Костянтиновича Романова з синами, Тула).

Відносно громадянина Росії було складено адміністративний протокол.

На підставі рішення Ленінського районного суду Севастополя самовари конфісковані в дохід держави, і після рішення Міжвідомчої ради з питань ввезення, вивезення та повернення культурних цінностей будуть передані до одного з музеїв України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Криму митники вилучили у росіянина старовинних самоварів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути