середа, 15 жовтня 2008 16:07

У Китаї через проливні дощі евакуйовано 50 тисяч осіб

Впродовж чотирьох днів в острівній китайській провінції не припиняються дощі. Стихія вже понесла життя двох чоловік, доля одного невідома.

За інформацією місцевих властей, затоплено 157 сіл і близько 12 тисяч гектарів урожаю в долинах острова. Із затоплених районів вже евакуйовано майже 50 тисяч чоловік, повідомляє РІА "Новости".

Зливи, які продовжуються по всьому острову, починаючи з суботи, викликали розливи річок і переповнили водосховища. У деяких районах кількість випавших опадів перевищила 485,8 міліметра.

У столиці провінції місті Хайкоу затоплені вулиці. Перебої в русі транспорту не дозволяють фермерам доставляти в міста свою продукцію, що викликало підвищення цін на овочі і фрукти.

Літні місяці і осінь на популярному серед російських туристів південнокитайському острові Хайнань - завжди достатньо дощовий період. Протягом одного дня погода може мінятися багато разів - від гроз і злив до жаркого сонця.

В цей час на пляжах регулярно з"являються оголошення, що не рекомендують купатися в морі у зв"язку з високими хвилями і штормами.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї через проливні дощі евакуйовано 50 тисяч осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути