середа, 22 липня 2009 15:33

У Києві розтринькали гроші на Меморіал пам"яті жертв голодоморів

У Києві розтринькали гроші на Меморіал пам"яті жертв голодоморів

Вартість робіт зведення Меморіалу пам"яті жертв голодоморів у результаті неналежної організації Київською міською державною адміністрацією виконання робіт зі спорудження, зросла майже у 5 разів.

Як повідомили в прес-службі Верховної Ради України, заступник голови ВР Микола Томенко навесні цього року звернувся в Рахункову палату України та ряд інших контролюючих органів з питань перевірки ефективності використання бюджетних коштів на будівництво Меморіалу пам"яті жертв голодоморів в Україні Свічка пам"яті, відкриття якого відбулося 22 листопада 2008 року, а чотири місяці меморіал був закритим на добудову. На цей запит Рахункова палата України за підписом голови Валентина Симоненка надіслала віце-спікеру відповідь.

У ній, зокрема, йдеться про те, що "в результаті неналежної організації Київською міською державною адміністрацією виконання робіт зі спорудження Меморіалу за умови використання на ці цілі у 2007-2008 роках 133,6 млн грн з державного бюджету (99,9% кошторисної вартості), Меморіальний комплекс досі не добудовано і не введено в експлуатацію. Кошти в сумі 128,3 млн грн, або 96%, використано з порушенням чинного законодавства і неефективно".

Також Рахункова палата встановила, що "через зволікання з початком робіт із проектування та будівництва Меморіалу, його вартість із раніше визначеної Київською міськдержадміністрацією суми 27,5 млн грн зросла до 133,8 млн грн, або майже у 5 разів".

За даними контролюючого органу, на сьогодні демонтовано і не використовуються відеопроекційні системи і системи звукопідсилення, на придбання та монтаж яких було витрачено 8,8 млн грн бюджетних коштів, а також демонтовано і не використовуються п"єдестал і придбане обладнання (світильники та металевий дзвоник) на суму 0,3 млн грн.

Крім того, Рахункова палата встановила, що досі ніякими нормативно-правовими актами не врегульовано питання підпорядкованості першої черги Меморіалу після введення його в експлуатацію, не визначено майбутнього власника відведеного для першої черги будівництва земельної ділянки площею 2,2 га, що на час будівництва перебуває в постійному користуванні комунального підприємства Дирекція реставраційно-відновних робіт.

У висновку Рахункової палати також йдеться про потреби бюджетного фінансування спорудження другої черги Меморіального комплексу, а саме: у цінах 2008 року необхідна сума на будівництво другої черги комплексу становить 472,9 млн грн, а потреба в додатковій земельній ділянці для спорудження державного музею складає 3,8 га.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «У Києві розтринькали гроші на Меморіал пам"яті жертв голодоморів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути