вівторок, 19 березня 2013 16:36

У Києві прощалися з Оксаною Хожай: тіло кремують і відвезуть у рідне місто співачки
7

Фото: Фото: Тарас Подолян

19 березня у залі церемоній на столичному Байковому кладовищі прощалися зі співачкою Оксаною Хожай. Вона померла цієї неділі на 49-му році життя.

У серпні 2012-го в неї діагностували синдром Шегрена - аутоімунне захворювання, під час якого висихають слизові та слинні залози. Останні місяці була прикута до ліжка. Біла труна стояла на гранітному підвищенні. Покійна запнута білою хусткою, по плечі закладена білими, червоними, рожевими та жовтими трояндами.

"Я знаю Оксанку з 1988 року. Я тоді ще був студентом юридичного факультету, а Оксана збиралася їхати в Угорщину працювати в якомусь кабаре. З того часу ми дружимо. Вона завжди була доброю і життєрадісною. Коли приходив до неї в гості, пригощали смачними пиріжками. А коли разом доводилося їздити в поїзді на гастролі, вона набирала з дому їжі на всю нашу компанію. Ще 2006-го казав Оксані: "Тобі треба стати ближчою до Бога. Треба зрізати манікюр і тиждень побути в монастирі". На це вона мені сказала: "Ну, як ти мене уявляєш без манікюру?". Кілька разів починав з нею ці розмови, та згодом зрозумів, що їй не хочеться говорити на ці теми", - розповів кореспонденту Gazeta.ua співак Валерій Малишєв.

"Минулого тижня дві години говорив з нею по телефону. Вона розказувала, що молиться, читає акафісти, сповідується і причащається. Оксана вірила, що одужає. Казала: "Я вже сама можу стояти на ногах. От скоро одужаю і поїдемо з тобою на концерт", - додав він.

На прощання прийшли співаки Олександр Тищенко, Анжеліка Рудницька, продюсер Володимир Бебешко, актор Володимир Данилець та екс-міністр культури Михайло Кулиняк.

"Оксана весь час була усміхненою і життєрадісною. Є багато артистів, які успішними виглядають лише на сцені, а за лаштунками починають скаржитися на життя і розповідати про свої негаразди. Оксана була не такою. Вона ніколи не жалілася, а завжди розповідала про свої здобутки і досягнення", - розповів Анатолій Солов'яненко-молодший.

Під час прощання багато присутніх плакало. Мамі Оксани Хожай Тетяні Анатоліївні кілька разів ставало зле. Їй приносили воду і давали заспокійливе.

"Перед смертю я пообіцяла Оксані: "Якщо ти помреш, я піду слідом за тобою, щоб тобі там не було страшно". У мене вже було все приготовано для цього, але її чоловік Віталік мене зупинив", - розповідала Тетяна Анатоліївна в день смерті доньки.

Прощання тривало близько двох годин. Ввечері Оксану Хожай кремують, а завтра урну з її прахом поховають у місті Борзна Чернігівської області, де минуло її дитинство.

Зараз ви читаєте новину «У Києві прощалися з Оксаною Хожай: тіло кремують і відвезуть у рідне місто співачки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути