четвер, 21 лютого 2013 10:11

Помер відомий російський режисер Олексій Герман-старший

Помер відомий російський режисер Олексій Герман-старший
Олексій Герман-старший. Фото: ria.ru

Режисер Олексій Герман-старший помер у Санкт-Петербурзі на 75-му році життя, повідомив РИА Новости син режисера Олексій Герман-молодший. Причиною смерті стала ниркова недостатність.

Олексій Герман-старший - російський кінорежисер, сценарист, актор і продюсер. Народний артист РФ, заслужений діяч мистецтв РРФСР. Серед його робіт такі фільми, як  Двадцать дней без войны", "Мой друг Иван Лапшин" и "Хрусталев, машину!".

"Сьогодні помер мій батько. Помер, не приходячи до тями у Військово-медичній академії в Петербурзі. Лікарі зробили все можливе і неможливе для того, щоб врятувати батька", - написав у своєму блозі на сайті "Ехо Москви" Олексій Герман-молодший.

Олексій Герман впродовж багатьох років працював над фільмом за твором братів Стругацьких "Трудно быть богом", проте на екрани за його життя ця стрічка так і не вийшла.

Олексій Герман-старший був лауреатом численних нагород і премій. Зокрема, його робота "Мой друг Иван Лапшин" у 1987 році отримала Держпремію РРФСР, а роком пізніше "Проверка на дорогах" була удостоєна Державної премії СРСР.

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий російський режисер Олексій Герман-старший». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі