вівторок, 08 лютого 2011 09:24

У Києві націоналісти розбили ще одного Сталіна
11

7 лютого 2011 р., о 16:00 біля ГУ МВС у Києві відбулася акція протесту проти політичних репресій - ув'язнення молодих націоналістів, звинувачених у відпилюванні голови пам'ятнику Сталіну у Запоріжжі. Під час акції було розбито кувалдою бюст Сталіна. В майбутньому націоналісти пообіцяли таку ж долю головам Леніна і Табачника.

В акції взяли участь ВО "Свобода", УНП, КУН, позаорганізаційні патріоти. Вони вимагали припинити переслідування націоналістів. Ось їхні вимоги:

1. Припинити переслідувати патріотів,

2. Звільнити всіх політв'язнів,

3. Відправити у відставку міністра МВС Могильова.

Один з лідерів "Тризубу" Андрій Тарасенко (Пилипась), який зараз відпущений на підписку (при цьому у нього відібрали всі речі, включно з обручкою і натільним хрестиком), розповів, як до хлопців по 10 днів не допускали адвокатів, як не повідомляли близьким про затримання. Він сказав також, що хлопців катують, що багато хто з них по багато днів сидить у карцері без вікон.

Кульмінацією акції стало незаконне встановлення і наступне розбиття Миколою Коханівським, Юрком Ноєвим та іншими бюсту "вождя всіх народів" і "кращого друга всіх міліціонерів" Йосипа Сталіна. Всередині бюст виявився порожнім.

Політв'язень часів СРСР Олесь Шевченко запропонував наступним розбити бюст Табачника, а відомий своїм радикалізмом Микола Коханівський закликав підтримати хлопців, розбивши по регіонах ще декількох Леніних.

Колишній проросійський активіст Ігор Гаркавенко, який сидить у СІЗО за те, що його бачили на підприємницькому Майдані, через іншого промовця щиро дякував цій владі за те, що вона своїми репресіями об'єднує націю.

Нагадаємо, вночі 31 грудня 2010 року на території запорізького обкому Комуністичної партії України невідомі підірвали пам'ятник Йосипу Сталіну. Злочин кваліфіковано як терористичний акт.

bilozerska.livejournal.com

Зараз ви читаєте новину «У Києві націоналісти розбили ще одного Сталіна ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути