Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2022 10:28

У Києві та низці областей знову відключатимуть світло: подробиці

У Києві та низці областей знову відключатимуть світло: подробиці
26 жовтня у Києві та низці областей знову відключатимуть світло. Фото: pexels.com

Від 7:45 26 жовтня у Києві знову почалися стабілізаційні відключення світла. Також обмеження електропостачання застосовують в низці областей.

Жителів столиці розбили на три групи. Про це повідомила пресслужба ДТЕК "Київські електромережі".

"Кожна буде відключатися в визначений проміжок часу. Вам не треба шукати адресу в списку, достатньо просто ввести її в рядок пошуку, і побачити час потенційного відключення електроенергії протягом дня та тижня", – йдеться в повідомленні.

Графік адрес можна дізнатися за посиланням. Можлива похибка в межах 30-40 хв. Зазначили, що в окремих випадках відключення електроенергії може тривати довше 4 год. Причиною цього є масштабність пошкоджень енергосистеми.

Також у ДТЕК попередили й про можливі аварії на розподільчих мережах внаслідок перенавантаження або ж, наприклад, пошкодження сторонніми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому одним вимикають світло постійно, а іншим – зовсім ні. Пояснення ДТЕК

"Якщо у вас після відключення за графіком не з'явилось світло – просимо повідомляти нам про це через канали комунікації: Viber та Telegram бот, через наші сторінки в соцмережах Facebook. Ми зробимо все необхідне, щоб оперативно усунути аварію та повернути вам світло", – додала пресслужба.

НЕК "Укренерго" знову застосувало графіки обмеження електропостачання всім категоріям споживачів у регіонах. Про це повідомила пресслужба компанії у Telegram.

"Для підтримки стабілізаційної роботи енергосистеми Диспетчерський центр "Укренерго" надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяг, на який потрібно обмежити споживання всіх категорій споживачів електроенергії у Північному, Центральному, Південно-Західному, Західному, Дніпровському та Південному регіонах України", – зазначили.

22 жовтня російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку на енергетичні об'єкти західних регіонів.

У Києві запровадили стабілізаційні вимкнення світла. Господарюючі суб'єкти просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Росіяни вдарили по енергетичній інфраструктурі України, бо нічого не можуть досягти на полі бою, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У Києві та низці областей знову відключатимуть світло: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути