Ексклюзиви
неділя, 23 жовтня 2022 13:34

У Києві запровадили стабілізаційні вимкнення світла: що відомо

У Києві запровадили стабілізаційні вимкнення світла: що відомо
Стабілізаційні відключення запроваджені для уникнення аварій. Фото: УНІАН

У Києві почалися стабілізаційні вимкнення електроенергії.

Заходи з 11:13 23 жовтня запровадили для уникнення аварій, повідомили пресслужби ДТЕК і КМДА.

На сайті ДТЕК можна знайти спрощений графік адрес стабілізаційних вимкнень електроенергії. Щоб простіше знаходити свою адресу за допомогою пошуку, споживачів розділили на три групи.

Кожну групу вимикатимуть у визначений проміжок часу, поки діятиме розпорядження Укренерго на проведення стабілізаційних вимкнень.

Щоб дізнатися, у який час у вас можливе вимкнення електроенергії, вкажіть свою адресу й матимете графік можливих вимкнень упродовж дня й тижня. Покрокова відеоінструкція – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр енергетики сказав, як Україна відповість на руйнування Росією енергоінфраструктури

Компанія докладає всіх зусиль, щоб вимкнення тривали не більш як 4 год. Однак у поодиноких випадках через масштабність пошкоджень енергосистеми електропостачання може не бути триваліший час.

Жителям Києва нагадують про необхідність помірно споживати електроенергію: вмикати енергомісткі прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії вранці з 6:00 до 11:00 і ввечері із 17:00 до 23:00.

Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів тощо.

З 10 жовтня внаслідок ударів, які завдали російські військові по території України було зруйновано 30% українських електростанцій. Це спричинило масові відключення світла.

Директор Центру досліджень енергетики EIR Center Олександр Харченко заявив, що близько 40% загальної інфраструктури та генерувальних потужностей енергетичної системи України серйозно пошкоджено.

19 жовтня в Україні почалися віялові відключення електроенергії. 21 жовтня вони застосовувалися найширше. В Укренерго й надалі планують застосовувати планові вимкнення електроенергії. Графіки змінять.

Зараз ви читаєте новину «У Києві запровадили стабілізаційні вимкнення світла: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути