субота, 30 березня 2013 05:00

У Київ передислокують рятувальну техніку з 7 областей України

У Київ передислокують рятувальну техніку з 7 областей України
Фото: facebook.com

У зв'язку з небезпекою паводків у Київ направлять рятувальну техніку з семи областей України. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"У зв'язку зі значними запасами снігу на території Києва та відповідно до розпорядження голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайла Болотського до 1 квітня для забезпечення реагування на можливі ускладнення паводкової ситуації з 7 областей України до Києва буде передислокована спеціальна рятувальна техніка, зокрема мотопомпи і пожежні насосні станції", - сказано в повідомленні.

Таким чином, допомогу технікою і людьми столичним рятувальникам нададуть територіальні управління ГосЧС Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Полтавської та Харківської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля станції метро "Святошин" в Києві вже затопило вулиці

Всього в Київ прибудуть 10 пожежних насосних станцій, 10 рукавних автомобілів, 58 мотопомп різних типів, а також 125 рятувальників для обслуговування вказаної техніки.

Крім того, з Бази зберігання, ремонту техніки та аварійно-рятувальних робіт в Київ направлять ще 4 мотопопомпи.

Повідомляється, що держпідприємству "Мобільний рятувальний центр" та Першому спеціальному регіональному центру швидкого реагування доручено утримувати у двогодинній готовності насосне обладнання та особовий склад для забезпечення його роботи з метою оперативного залучення при погіршенні паводкової обстановки в Києві.

Як повідомляв НБН, на думку екологів, у квітні в результаті танення великої кількості снігу Києву загрожує серйозний паводок. Зокрема, фахівці не виключають підтоплення житлових масивів на Лівому березі і в Конча-Заспі.

Зараз ви читаєте новину «У Київ передислокують рятувальну техніку з 7 областей України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути