пʼятниця, 25 січня 2008 18:01

В Кенії загинули ще 15 людей

В результаті останніх зіткнень представників різних народностей, а також прихильників різних політичних течій в Кенії загинули 15 людей, повідомляє AFP.

Більшість жертв - жителі міст Моло та Накуру, що знаходяться в провінції Ріфт Валлі. У ніч на п"ятницю в Накуру невідомі підпалили декілька будинків, а на вулицях з"явилися барикади.

Лідер опозиційного Оранжевого руху Райла Одінга заявив, що президент Мваї Кібакі, чию перемогу на недавніх виборах "оранжеві" не визнають, не повинен направляти свою делегацію на саміт Африканської співдружності в Аддіс-Абебі, оскільки він нелегітимний президент.

Напередодні, за посередництва колишнього генсека ООН Кофі Аннана Кібакі та Одінга зустрілися вперше з початку зіткнень. Лідери потиснули один одному руки, а Кофі Аннан назвав зустріч "першим кроком до мирного вирішення" ситуації. Проте вже наступного дня політичні супротивники обмінялися різкими заявами і дали зрозуміти, що не збираються йти один одному на поступки.

Оранжевий рух вважає результати президентських виборів сфальсифікованими і вимагає повторного голосування. Ситуацію в країні ускладнюють міжетнічні конфлікти. Президент Мваї Кібаки належить до найчисленнішої в Кенії народності кікую, тоді як опозиція представлена, головним чином, народністю луо, третьою за чисельністю в Кенії.

Всього в зіткненнях останніх тижнів в Кенії загинули близько 800 людей. 260 тисяч кенійців залишили свої домівки, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Кенії загинули ще 15 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути