неділя, 10 січня 2016 01:56

В Канаді невідомий напав на групу сирійських біженців
4

Фото: Rafferty Baker/CBC

Близько 30 сирійських біженців постраждали внаслідок нападу невідомого в канадському Ванкувері, який розпилив перцевий газ на автобусній зупинці. Серед постраждалих є жінки і діти. Про це повідомляє CBC, передає "112 Україна".

За даними поліції, біженці були запрошені до центру Мусульманської асоціації на зустріч з місцевою громадою та деякими міськими політиками. Коли вони покинули центр і зібралися на автобусній зупинці, до них під'їхав невідомий на велосипеді і розпорошив перцевий газ.

"Ми просто стояли зовні і раптом почали кашляти, очі горіли. Ми не розуміли, що відбувається", - розповіла одна з очевидиць події. За словами ще одного свідка, деякі діти втратили свідомість.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо засудив напад на новоприбулих сирійських біженців у Ванкувері.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"Я засуджую напад на сирійських біженців у Ванкувері. Це не те, ким ми є, і не відображає теплий прийом, наданий канадцями", - наголосив він.

Його підтримав і мер Ванкувера Грегор Робертсон, назвавши напад "відразливим виявом ненависті".

"Вечірній інцидент із перцевим газом був відразливим виявом ненависті, якому Ванкувер протистоятиме", - написав Робертсон і додав, що Ванкувер продовжувати радо зустрічати біженців.

Нагадаємо, Канада зобов'язалася до кінця зими прийняти 25 тис. сирійських біженців. Наразі ж до країни із охопленого війною регіону Середнього Сходу вже прибуло близько 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «В Канаді невідомий напав на групу сирійських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути