Ексклюзиви
вівторок, 14 квітня 2009 08:53

В італійському "місті-примарі" нові підземні поштовхи

В італійському "місті-примарі" нові підземні поштовхи
В центрі Італії в понеділок увечері та в ніч на вівторок відбулася нова серія сильних підземних поштовхів, даних про жертви та руйнування немає, повідомляє Служба цивільної оборони країни.

Там повідомили, що о 21:09 за місцевим часом (22:09 за київським) коливання земної кори знову були зафіксовані в області Абруццо, де в ніч на 6 квітня стався руйнівний землетрус, жертвами якого стали 294 людини. Сила підземних поштовхів склала 3,8 балів за шкалою Ріхтера. О 21:17 (22:17 за київським) і 22:08 (23:08 за київським) коливання приблизно такої ж сили сталися знову.

О 23:15 (00:15 за київським) знову були зареєстровані потужні підземні поштовхи. Цього разу вони виразно відчувалися в Римі. За даними Служби цивільної оборони, їхня сила склала 4,8 балів. Епіцентр землетрусу знову знаходився в районі стихійного лиха 6 квітня.

Нагадаємо, що це вже не перший повторний поштовх, що стався в цьому регіоні з 6 квітня. За запевняннями рятувальників, нові коливання ґрунту не представляють великої небезпеки для людей, оскільки населення сейсмічно небезпечних районів було евакуйоване. Проте, в результаті повторного поштовху 7 квітня загинула одна людина.

Перший землетрус магнітудою від 5,8 до 6,7 стався вранці 6 квітня. Його епіцентр знаходився поблизу адміністративного центру області Абруццо - міста Аквіли, яке, за словами прем"єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі, перетворилося на "місто-примару". В результаті стихійного лиха загинули 294 осіб, були поранені 1,5 тисяч, майже 70 тисяч людей залишилися без даху, нанесений стихійним лихом збиток, за деякими оцінками, досяг трьох мільярдів євро.

За матеріалами РИА "Новости", NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «В італійському "місті-примарі" нові підземні поштовхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути