Ексклюзиви
середа, 10 березня 2010 20:14

В Італії реставрують Колізей за 20 мільйонів євро

В Італії реставрують Колізей за 20 мільйонів євро

В 2010 році в Римі стартує проект з реставрації Колізею. Про це заявив мер італійської столиці Джанні Алеманно. Ремонт займе близько року і потребує приблизно 20 мільйонів євро.

Раніше, коли повідомлялося про плани відреставрувати Амфітеатр Флавіїв, називалася кудименша сума - 5 мільйонів євро. Гроші виділять приватні спонсори як з Італії, так і з інших країн.

Двотисячолітню споруду планують очистити від кіптяви. Крім того, буде встановлено систему постійного освітлення Колізею (зараз його святково підсвічують лише в особливих випадках). Освітленням займеться один з головних фахівців у цій галузі, заявив Алеманно. Крім того, в Колізеї замінять загородження, які служать для безпеки туристів.

У знаменитому амфітеатрі вже йдуть роботи з реставрації верхнього і третього ярусів, а також підземної мережі тунелів, по яких на арену доставляли диких звірів і гладіаторів. На цю роботу виділили 1,8 мільйона євро. Після цього реставратори повинні взятися за останні два яруси. Римська влада назвала проект з ремонту Колізею "епохальним".

Чи буде вхід в Колізей для туристів закритий на час реставрації, не повідомляється.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Італії реставрують Колізей за 20 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути